28 Septembre 2018. Dia d´Acció Global per la despenalització de l´avortament

Aquest 28 de setembre tornarem a sortir als carrers per ‘DEFENSAR EL DRET A L’AVORTAMENT’

Ens solidaritzem amb totes les companyes que, en tots els països del món, estan lluitant com nosaltres perquè la interrupció lliure de l’embaràs sigui reconeguda com un dret de totes les dones.

Andorra, Argentina, Xile, Colòmbia, Costa Rica, República Dominicana, El Salvador, Guatemala, Hondures, Malta, Nova Zelanda, Panamà, Papua Nova Guinea, Filipines, Polònia, República de Corea, Samoa, San Marino, Gibraltar, Estats Units i, podríem seguir amb la llarga llista de governs que no garanteixen el dret a l’avortament de les dones en els seus territoris. Cada any moren 47.000 dones arreu del món, segons l’OMS, a causa de complicacions relacionades amb avortaments insegurs; altres més són criminalitzades o empresonades. Milers de dones avorten cada any dins i fora de la legalitat.

Mentrestant, els governs fan un gir a la dreta i, actuen sota influències religioses als Estats autodenominats laics. Les societats semblen avançar en retrocés, les feministes resistim i lluitem pels nostres drets fonamentals: per la nostra autonomia, la nostra llibertat i el nostre dret a decidir.

Perquè en tots els territoris del món avortar formi part dels serveis nacionals de salut i fora del codi penal, per la salut i la vida de totes les dones, per acabar d’una vegada amb la criminalització que pateixen milers de dones. NI MORTES, NI PRESES, NI CLANDESTINES. ENS VOLEM VIVES I LLIURES!

Un cop més les dones feministes i diverses ens mobilitzem, com a forma de resistència i de fer visible aquesta lluita col·lectiva de molts anys, pel ‘DRET A DECIDIR SOBRE LA NOSTRA SEXUALITAT I REPRODUCCIÓ’

El dret a decidir suposa el reconeixement de les dones com a persones moralment autònomes, responsables, lliures i subjectes de dret de la mateixa manera que la resta de la població.

Vivim moments molt importants en la lluita pels nostres drets, el 8 de març passat milions de dones vàrem recolzar les aturades i vagues internacionals feministes, el passat mes d’agost a les dones argentines quan van mobilitzar a més de dos milions de persones per la legalització de l’avortament, lluita que continua ara per a que es faci complir la Llei d’Educació Sexual Integral en totes les escoles de tot el país, públiques i privades, laiques i religioses. Un dret al qual també ens sumem.

aborto legal
Fotografia http://www.feministas.org

Educació sexual per a DECIDIR.
Anticonceptius per a NO AVORTAR.
Avortament legal per NO MORIR

28 de setembre: #UnCritGlobal per #l’AbortamentLegal

Drets sexuals i drets reproductius per totes!

Per a més informació podeu consultar aquesta web:

www.september28.org
www.reddesalud.org/es/campanas/28S (RSMLAC)
http://www.feministas.org/convocatorias-28-setiembre-2018.html