Augmenten les agressions contra defensores i defensors de la natura i els territoris a Equador

En els últims mesos, integrants d’Acción Ecológica i dones organitzades a l’Equador, especialment les Dones Amazòniques Defensores de la Selva davant de l’extractivisme, estan sent objecte de diverses accions intimidatòries, robatoris, persecució, agressions en els seus territoris, situacions de risc per a la seva integritat física i fins i tot per la seva vida.

Per què?

Perquè Acción Ecológica impulsa processos i campanyes que promouen els drets de participació i determinació de les nacionalitats i pobles, com en el cas del Yasuní, pel seguiment a la contaminació, pel petroli a l’Amazònia, per la denúncia al voltant de les llavors transgèniques, pels casos de concentració de l’aigua a causa de les represes o per les accions contra la mineria. Campanyes que podrien afectar els interessos corporatius.

Perquè les Dones Amazòniques Defensores de la Selva davant del extractivisme, estan visibilitzant i denunciant l’extractivisme petrolier al qual es veuen exposades.

👉🏾 Des Entrepobles/Entrepueblos/Entrepobos/Herriarte mostrem el nostre suport i solidaritat a Acción Ecológica i a les defensores en els territoris a l’Equador davant a aquests atacs, persecució i criminalització per exercir les seves reivindicacions legítimes, per defensar els seus drets davant de projectes d’inversió econòmica i d’extracció de béns naturals.

Prou de repressió i criminalització. La seva lluita és la nostra lluita!

Més informació  ➡ AUMENTAN LAS AGRESIONES CONTRA DEFENSORAS Y DEFENSORES DE LA NATURALEZA Y LOS TERRITORIOS