Dia d’Acció Global #AntiChevron – 21 de maig

Des de fa sis anys, la UDAPT, Unión de los Afectado/as por Texaco (actualment Chevron), commemora el 21 de maig Dia d’Acció Global #AntiChevron.

Des de diferents continents, més de 280 milions de persones estan manifestant el seu suport a aquesta causa, representades per 268 xarxes, organitzacions, moviments i sindicats compromesos amb els drets humans i la justícia social, econòmica i ambiental.

Ja han passat 26 anys d’aquesta batalla jurídica, política i comunicacional per exigir la reparació de l’Amazònia equatoriana, embrutada per la petroliera Chevron, en la qual les persones afectades, camperoles i indígenes reclamen justícia.

Entre 1964 i 1992, l’empresa Chevron va abocar prop de 650 mil barrils de petroli cru i més de 16 mil milions de galons d’aigües residuals als rius i terres de la selva, afectant la salut i forma de vida de més de 30.000 persones, indígenes i camperoles, de diferents comunitats de l’Amazònia equatoriana.

El nefast saldo de les seves activitats a l’Equador va fer que el cas sigui conegut com el “Txernòbil de l´ Amazònia”. Davant d’un desastre d’aquesta envergadura, la UDAPT lluita des de fa més de 25 anys amb l’objectiu d’aconseguir l’execució de la sentència equatoriana, perquè siguin reparats els danys ambientals, socials i culturals causats per la petroliera. La sentència de la justícia equatoriana és irrevocable, de manera que les persones afectades persistiran en la seva lluita per l’accés a la justícia en altres jurisdiccions estrangeres fins que es reparin els danys.

Com a producte d’aquesta batalla, al juny de 2018 la Cort Constitucional de l’Equador va confirmar la sentència de la Cort Nacional de Justícia, apel·lada per Chevron, que va condemnar a la companyia petroliera nord-americana pagar $ 9,5 mil milions per reparar els danys ambientals, culturals i humans que encara afecten més de 30,000 persones en una àrea de 480 mil hectàrees.

🙋🏾‍♀️Entrepueblos Entrepobles Entrepobos Herriarte donem suport a aquesta campanya i reclamem justícia.

📢 Com pots donar suport a la campanya #AntiChevron

  • Imprimint la carta amb totes les signatures Carta a l’Equador sobre el cas Chevron (http://www.udapt.org/movilizacion-internacional/) i lliurar-la a l’ambaixada / consolat d’Equador, prenent-se una foto i difonent per les xarxes amb #AntiChevron o bé enviar-la per mail a: giufabris@hotmail.it, lfajardovera@gmail.com perquè sigui penjada https://flic.kr/s/aHsmDz3XE3)
  • Realitzant qualsevol altra acció pacífica davant de les empreses o bancs vinculats amb la transnacional
    Llistat https://www.nasdaq.com/symbol/cvx/institutional-holdings
  • Recolzant les accions per xarxes socials usant #AntiChevron #StopISDS #BindingTreaty
  • Compartint l’esdeveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/887506951585289/
  • Enviant als seus contactes de premsa la nota que es publicarà en http://www.udapt.org el 21 de maig. Podeu consultar a: Letty Fajardo Vera <lfajardovera@gmail.com>, Susanne <susanne@amazonia.red>

Més informació a http://www.udapt.org/21-mayo-2019/

Segueix a twitter: @Chevron_Toxico  @StopTNCimpunity @eci_ttip