Informació d’Entrepobles davant la crisi del COVID-19

Mentre ens trobem en la fase més crítica de l’emergència sanitària pel coronavirus, volem compartir amb les amigues i amics d’Entrepobles algunes de les mesures que estem prenent i també apuntar algunes reflexions. Tot amb l’esperança que aquesta crisi sigui el més lleu i curta possible, i que, com a comunitat, com a organització i com a persones, aconseguim treure’n, i en el que vindrà després, el millor del que siguem capaços.

Volem informar-vos que cancel·lem l’activitat externa fins a nou avís i que hem pres les mesures necessàries pel que fa a l’activitat interna i de la nostra oficina tècnica. Les assumim com a mesures perquè totes les persones involucrades ens puguem sentir segures, tenir cura de nosaltres mateixes i de les persones que ens envolten a les nostres famílies i en la comunitat.

Per a l’atenció al públic, seguirem amb els canals habituals:

📞 +34 690 743 407

📧 info@entrepueblos.org

No obstant, si teniu el correu o número de telèfon directe amb el personal amb qui vulgueu comunicar-vos podeu fer-ho, igualment per missatges de Whatsapp o Telegram, o mitjançant les nostres xarxes socials

També volem informar-vos que hem habilitat un sistema de videoconferències per suplir en el possible les nostres reunions presencials. Volem sentir-nos a prop, encara que hàgim de prendre mesures que augmentin la distància física que ens separa.

A partir d’ara ens toca deixar passar els pròxims dies o setmanes per veure com evoluciona la situació, i també per veure si cal prendre mesures addicionals, com ara ajornar la nostra Assemblea General anual. Si hi ha novetats a l’respecte, us anirem informant.

En el pla més tècnic, a l’hora d’escriure aquesta nota hem d’apuntar com a positiva la primera reacció de l’Ajuntament de Madrid, que anuncia una suspensió dels terminis per a l’execució de projectes i presentació de justificacions. Tant de bo aconseguim que això es generalitzi en altres administracions. I després caldrà posar atenció perquè la cooperació internacional no torni a ser víctima d’aquesta nova crisi.

Potser ens falta prou perspectiva per fer una anàlisi del que està succeint aquests dies i el que vindrà “el dia després”, sobre les seves causes i conseqüències, per fer valoracions de tot això que no caiguin en la ingenuïtat, ni en la paranoia. Tot i que no hi ha dubte que ens trobem davant d’un fenomen més de la crisi global.

Aquest tipus d’emergències són circumstàncies estranyes perquè ens demanen rebel·lia i disciplina a el mateix temps. Posen a prova la reacció dels diferents ressorts de la societat, tant de l’estat com de la ciutadania. I són una bona oportunitat per posar en valor la cura, la solidaritat, el suport mutu, la comunitat i la consciència crítica, posant la vida i les vides al centre, per sobre de l’individualisme i la cultura de la por. Aquests valors són la millor recepta per al coronavirus.

I parlant de valors, també és un excel·lent moment per posar consciència en la grandíssima importància de defensar els nostres sistemes públics de sanitat i protecció social, després de tantes dècades de pensament únic neoliberal. En aquests dies, Entrepobles ens hem adherit a la campanya #PlaDeXocSocial, reclamant a el Govern mesures urgents davant els riscos sanitaris, econòmics i socials provocats davant la crisi del coronavirus i que posa cap a les persones més vulnerabilitzades, com sempre estarem donant suport i promovent totes les lluites en favor de les víctimes de violència, les persones migrants, les treballadores domèstiques i sobre la càrrega que suposa a totes les cuidadores

Són moments d’extremar la nostra solidaritat!

Avui entrem en un període de semi-aturada, de reflexió, aprofitem-ho. Què hauríem donat en un altre moment per poder gaudir uns dies així de fre a les exigències de la nostra estressant quotidianitat? Renovem forces, perquè, quan aquesta emergència vagi remetent, s’endevina una pugna molt forta dels diferents sectors del poder polític i econòmic per capitalitzar-la en funció dels seus propis interessos.

Com es diu en un escrit que circula aquests dies “entrem en un moment d’introspecció obligada per la primera pandèmia directament relacionada al model extractivista que el capitalisme fòssil ha accelerat en els últims 30 anys. Ens deien que era impossible canviar tan ràpid, està crisi demostra que no només és possible, sinó necessari “.

Una abraçada per tots i totes i mantinguem-nos juntes en la distància.