Juntes som mes fortes

25 Novembre. Dia Internacional Per l’Eliminació de les Violències vers les Dones

[Foto de portada: https://www.marcha.org.ar]

Aquest any 2020, la pandèmia de la Covid-19 ha assolat la nostra societat i les nostres vides. Aquesta crisi sanitària i social sense precedents ha colpejat especialment la vida de moltes dones, que a més de la precarietat i la desigualtat, han patit els maltractaments quotidians i les agressions sexuals que el terrorisme masclista ha multiplicat amb el confinament.

Entrepobles-Entrepueblos-Entrepobos-Herriarte ens sumem al clam feminista internacional de les concentracions, accions i manifestacions, per una vida lliure de violències masclistes arreu de món. La visibilització de la rebel·lia feminista als carrers, reivindicant un canvi social en les polítiques públiques, és a hores d’ara fonamental per erradicar les violències masclistes, juntament amb el compromís i coresponsabilitat de tota la societat.

✊🏽 EXIGIM canvis estructurals claus per a la prevenció, l’atenció, la recuperació i l’eliminació de tota mena de violències masclistes.

✊🏽 EXIGIM incorporar en el currículum de totes les etapes educatives l’educació afectiva i sexual com a forma d’abordatge de les violències masclistes.

✊🏽 EXIGIM polítiques públiques que posin la vida i les cures en el centre, lluitant contra la violència que suposen la pobresa i l’exclusió social, amb una assignació pressupostària que garanteixi una vida digna per a les dones.

✊🏽 EXIGIM la derogació de la Llei d’Estrangeria, que exerceix violència sobre les dones migrades i subordina les seves vides al patriarcat, així com el tancament definitiu dels CIES.

✊🏽 EXIGIM la regularització de les persones migrants, especialment de les dones migrades, com a única via per revertir els processos de violències masclistes.

#JuntesSomMesFortes

⭐ SI ENS TOQUEN A UNA, RESPONEM TOTES

⭐ VOLEM CAMINAR TRANQUILES DE NIT I DE DIA

⭐ NOSTRA COMPLICITAT, LA MILLOR ESTRATÈGIA: FEMINISME INTERNACIONALISTA

⭐ CAP AGRESSIÓ SENSE RESPOSTA

⭐ FORA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA DELS NOSTRES COSSOS I LES NOSTRES VIDES

Manifestem el nostre suport a les convocatòries de mobilitzacions feministes a nivell internacional al voltant de el 25 de novembre de 2020 de qual es fan ressò en http://www.feministas.org/movilizaciones-2020-25noviembre.html i en altres mitjans

Subscrivim el manifest publicat per la Coordinadora d’ONGD de l’Estat Espanyol, sota el lema “ens volem diverses, lliures, rebels, segures i vives per assegurar els nostres drets i transformar la realitat”, i exigim mesures concretes que posin fi a aquesta greu violació de els drets humans: https://coordinadoraongd.org/2020/11/manifiesto-dia-internacional-de-eliminacion-de-las-violencias-contras-las-mujeres/

Donem difusió a el vídeo publicat per la Xarxa EU-LAT, on es posen en relleu les violències contra les dones, el feminicidi i la criminalització de les defensores com a problema global a Europa i Amèrica Llatina, i s’encoratja que la seva erradicació sigui inclosa com prioritat dins de la cooperació bilateral i regional, les relacions econòmiques i el diàleg polític. Així mateix, insta la Unió Europea i els seus Estats membres a reforçar el seu compromís amb els drets de les dones i amb la lluita contra la violència de gènere en el marc de la crisi sanitària, combatent l’impacte diferenciat de la crisi per la Covid- 19: https://www.youtube.com/watch?v=Pwnyq1Ai35E