Més de 150 organitzacions i col·lectius denuncien les morts a la frontera davant el Parlament Europeu

Des d’Entrepueblos-Entrepobles-Entrepobos-Herriarte ens unim el passat 30 de setembre a l’1 d’octubre a la Marxa a Brussel·les, on més de 150 col·lectius i organitzacions d’Europa i Internacionals (entre ells Caravana Abriendo Fronteras, Madres de Desaparecidos, Marcha Mundial de Mujeres, Tribunal Permanente de los Pueblos, Regularización ya, Abolish Frontex, Via Campesina i altres tants moviments socials) hem denunciat la responsabilitat dels governs europeus en les morts i desaparicions de les persones que decideixen emigrar.

Durant aquests dies hem participat en la Cimera dels Pobles, on vam poder abordar a través de diferents tallers temis com la militarització de la frontera, analitzant el pressupost europeu, així com les xifres molt cridaneres de creixement de subvencions per a la recerca de la intel·ligència en l’armament i el control de fronteres, que passa de 600 milions a 8.000 milions en l’any vinent, una xifra que es multiplica exponencialment.

També s’ha parlat d’externalització de la frontera i com les armes poden circular d’un país a un altre dins de la Unió Europea sense cap salconduit, exportant armament a les fronteres des d’Europa i als països en conflictes bèl·lics…

Des dels col·lectius i organitzacions participants hem arribat a la conclusió de la necessitat d’una decisió política radical enfront d’aquest creixement de la militarització i del control del moviment migratori. També reforçar les aliances i convergència d’organització i una estratègia amb els mitjans de comunicació.

La participació de la Marxa Mundial de Dones ha estat una gran aportació, per la qual cosa significa, no sols en com les dones ens veiem afectades en la política de fronteres i en el trànsit, sinó també en l’explotació laboral i el sofriment dels fills desapareguts. També s’ha denunciat els Centres d’Internament d’Estrangers (CIE) i les polítiques capitalistes que usen aquesta mà d’obra com esclavitzada i fa una falsa competència amb la població treballadora. Això reforça el capitalisme, la xenofòbia i racisme als nostres països.

En aquests dies, el Tribunal Permanent dels Pobles, per a reforçar aquestes aliances torna a llançar el “Pacte Global de Solidaritat pels Drets els Migrants i Refugiats”, subscrit a Berlín a l’octubre de 2005. També es va posar de manifest que es treballarà en un nou cim que se celebrarà a Tunísia en els pròxims anys on estarem en aliança amb totes les organitzacions del Magreb per a reforçar aquesta lluita.

Abans del tancament, el dia 1 d’octubre, va haver-hi una manifestació per a expressar totes les nostres reivindicacions davant l’Eurocambra de Brussel·les al crit de Rights, No Deaths! (Drets. No més morts per migrar)

Pots descarregar la Declaració del Pacte Global de Solidaritat pels Drets dels Migrants i Refugiats a través d’aquest enllaç.

A través d’aquest formulari pots signar la vostra adhesió