Educació emancipatòria
Migracions i refugi
Blogs
Documentals

Descendents

I tu d’on ets? Aquesta és una de les discriminacions que han d’afrontar molts catalans i catalanes, els i les protagonistes d’aquest documental. Un qüestionament constant, tant a nivell institucional com social, que les converteix en les creadores de la seva pròpia identitat.

Són descendents,  fills i filles de persones migrants africanes, asiàtiques, llatinoamericanes que van venir a Catalunya i que ara en formen part.

Per moltes d’aquestes persones descendents, néixer a l’Estat espanyol no es tradueix en una obtenció automàtica de  nacionalitat, no tenen dret a vot, no tenen accés a feines públiques.

Néixer aquí és sobreviure entre prejudicis racials, d’exclusió, falta de referents, violència de gènere… és la cerca constant d’una identitat pròpia que bascula entre dues cultures amb el racisme,  el classisme i el masclisme de l’entorn.

Aquest documental mostra totes aquestes adversitats viscudes en primera persona per aquests joves i sobretot la seva capacitat per transformar aquestes realitats fent de la diferència i la diversitat un valor.

Un documental de SICOM i ENTREPOBLES amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona

DURACIÓ:  61 minuts i 10 segons

 

DESCENDENTS

 Dossier de premsa

 Més info a www.descendents.cat

.

Si vols realitzar un cinefòrum a la teva escola, institut, universitat, centre de treball, associació, al teu poble o ciutat…

Escriu-nos a educacio@entrepobles.org