Totes, totes juntes marxem contra les violències masclistes

TOTES, TOTES JUNTES MARXEM CONTRA LES VIOLENCIES MASCLISTES

Aquest 25 de novembre ens tornem a mobilitzar contra les violències masclistes cap a les dones i les nenes, les violències per orientació sexual, per identitat de gènere, o simplement per no encaixar en el model estereotipat i cosificat que el sistema opressor, l’heteropatriarcat, imposa. I sortim juntes, totes juntes al carrer. Perquè els drets aconseguits fins ara són insuficients, i estan sent amenaçats a tot el món, amb un evident retrocés a causa de l’agudització de les polítiques neoliberals i al poder que aquestes li donen als fonamentalismes religiosos. Les dues forces són enemigues de les llibertats en general, i molt específicament sobre les llibertats de les dones.

ENS VOLEM VIVES I LLIURES AMB una VIDA DIGNA sense violència i a tot el món:

Ens sentim properes a totes les germanes defensores que JUNTES diem NO a la violència contra els cossos i els territoris, an Rojava, a Xile, a Palestina, a Bolívia, a Nicaragua, a Guatemala, a Hondures, a El Salvador, al Perú, a Equador, a Colòmbia, al Líban, al Sàhara, al Congo, a l’Afganistan, al Iemen, al Kurdistan … a tot el planeta

Veus s’alcen des de diferents latituds del planeta, dones de diferents ètnies, cultures, races i sabers que han acumulat, no només estratègies per a la resistència, sinó solucions de supervivències. Escoltem i caminem juntes per subvertir aquest model de mort i destrucció. Ja no aguantem més !!!!

Crits de resistència davant les veus silenciades pel dolor d’una infinitat de milions de dones atrapades, esquinçades, violades, envaïdes per les estratègies patriarcals militaristes, racistes, de colonització, de cops d’Estat, de cops contra els pobles, de guerra econòmica, d’eco-genocidi … Sense oblidar totes les dones que han perdut la vida a causa de la violència i a “TOTES LES DONES ANÒNIMES QUE VIUEN LA VIOLÈNCIA EN SILENCI” (que són moltes).

Les dones juntes i organitzades estem dient al món que no volem aquest model de depredació, consum i destrucció. Advoquem per un món més humà, amb relacions igualitàries, on el diàleg entre diferents pobles, cultures i experiències ens donin claus d’un millor viure ara i en el futur, i poder mantenir la nostra mare natura, font del nostre sosteniment.

‘Els meus drets, el meu cos, la meva veu compta!! ‘Perquè totes les vides importen, no més crims d’odi !!

Per què el 25 de novembre?

L’any 1981 en el marc de la Primera Trobada Feminista Llatinoamericana i del Carib, que es va realitzar a Bogotà, Colòmbia, es va acordar la celebració del dia 25 de novembre com a Dia Internacional de la No Violència contra les Dones en homenatge a les germanes Mirabal – Minerva, María Teresa i Pàtria- que van ser assassinades el 1960 durant la dictadura de Trujillo, a la República Dominicana.

Des d’aquesta data, i fins que aconseguim acabar amb aquesta xacra social, cada 25 de novembre les organitzacions de dones de tots els continents realitzem actes públics per exigir la fi de la violència contra les dones i el respecte i el dret de les dones i nenes a VIURE LLIURES DE TOT TIPUS DE VIOLÈNCIA.

Les arrels de les violències masclistes, hem de buscar-les i analitzar-les com una forma de conquesta i dominació del cos i la vida de les dones, lesbianes i trans. Aquestes violències patriarcals ens afecten a totes de forma diferenciada i amb impacte agreujat, en funció de múltiples factors: racisme, estatus migratori, edat, color de la pell, identitat cultural, situació socioeconòmica i familiar, treball de la llar i les cures, treball remunerat, maternitat, no-maternitat, diversitat funcional física, psíquica o sensorial, orientació sexual, identitat o expressió de gènere entre d’altres. No es pot negar aquesta diversitat d’impactes, ni invisibilitzar les necessitats específiques davant les violències per dominació, per garantir mesures de prevenció i respostes de reparació.

Exigim derogar les lleis que atempten contra els drets de les dones i generen violència institucional, com la llei d’estrangeria, de manera que totes les dones migrants, incloses lesbianes i trans, tinguin garantits els seus drets individuals i socials, com el dret a la salut, a la feina, l’habitatge, i les condicions bàsiques perquè puguin sortir de relacions abusives i es garanteixi la seva seguretat jurídica i protecció quan denunciïn violències masclistes. Volem compartir la nostra indignació per les respostes que es donen des de les institucions públiques, tant a nivell estatal com autonòmic o local.

Exigim la ratificació de l’Conveni de l’OIT 189 que garanteixi un treball digne per a moltes dones explotades, majoritàriament migrades.

Exigim millorar els protocols d’avaluació i detecció de situacions de risc, la dotació i formació d’agents judicials i equips psicosocials, millorar l’atenció que es presta a nenes i nens, l’acompanyament a les supervivents i fomentar la implicació ciutadana per desterrar la violència.

PROU! De violències masclistes, quotidianes i invisibilitzades que vivim les dones, lesbianes i trans, sigui quina sigui la nostra edat i condició.

VOLEM poder moure’ns en llibertat per tots els espais i a tota hora.

VOLEM gaudir d’una vida lliure de violències masclistes.

DENUNCIEM la violència sexual com a expressió de l’apropiació patriarcal del nostre cos que afecta a totes, i encara més a les migrades, a les racialitzades i a les treballadores de la llar i de les cures.

EXIGIM polítiques públiques, recursos i mitjans suficients per a totes en el sistema de protecció i recuperació davant les violències masclistes.

VOLEM protocols i circuits diversos, les dones no som homogènies.

NO VOLEM estigmatització per pertànyer a una cultura diferent, per ser gitanes, o per la nostra condició de dones migrades i racialitzades.

NO SOM VÍCTIMES! SOM SUPERVIVENTS!

PROU! D’opressió per les nostres orientacions i identitats sexuals!

DENUNCIEM la LGTBIfobia social, institucional i laboral que patim moltes de nosaltres, com una altra forma de violència masclista.

DENUNCIEM la repressió i la censura, a companyes per les protestes i manifestacions creatives, en defensa dels drets sexuals i reproductius, sota la pressió dels fonamentalismes religiosos.

SOM DONES, LESBIANES, TRANS I SOM DIVERSES.

REIVINDIQUEM una societat lliure d’opressions, d’explotació i de violències institucionals. Fem una crida a la rebel·lia i a la lluita contra l’aliança entre el patriarcat el capitalisme i el feixisme que ens vol dòcils, submises i callades.

SI ENS TOQUEN A UNA, ENS TOQUEN A TOTES!

 

Consulta en aquest enllaç la convocatòria més propera a casa teva i manifesta’t

⬇⬇⬇

http://www.feministas.org/movilizaciones-2019-25noviembre.html