Així dona suport Entrepobles a la UDAPT

A Entrepobles col·laborem des de 2017 amb la Unió d’Afectats i Afectades per les Operacions Petrolieres de Texaco (UDAPT) i, des d’octubre de 2021, treballem conjuntament en el projecte “Defensa i exigència dels DDHH i Drets de la naturalesa per a una reparació integral de comunitats afectades per l’activitat petroliera i la crisi del COVID 19 a les províncies de Sucumbiu-vos i Orellana, l’Equador”, cofinançat per la Diputació de València.

Entre altres accions, hem participat en l’organització de recorregut guiat per l’àrea contaminada per Chevron-Texaco amb la finalitat de mostrar els efectes de les males pràctiques extractives de la petroliera. L’objectiu és aixecar consciència del desastre ambiental causat, encara ben visible, en la contaminació del sòl, de l’aigua i de l’aire.

També hem contribuït a l’enfortiment de la Xarxa de Dones d’UDAPT, a formar el seu equip de comunicació comunitària, i a visibilitzar el cas Chevron-*Texaco en diferents ciutats espanyoles i fòrums internacionals, així com participar en la Campanya Global per a un Tractat Vinculant de Nacions Unides per a Empreses Transnacionals en matèria de drets humans.