Les activistes d’Entrepobles Gabriela Serra i Llum Mascaray inicien una vaga de fam per la pau a Palestina

Les activistes d’Entrepobles Gabriela Serra i Llum Mascaray, juntament amb el Martí Olivella, defensor de la lluita no violenta, inicien avui una vaga de fam per Palestina amb l’objectiu de pressionar al Govern espanyol perquè posi fi al comerç d’armes i doni suport a la denúncia de Sud-àfrica contra Israel per genocidi a Gaza davant la Cort Internacional de Justícia de l’ONU.

La #VagaDeFamPerPalestina també s’adreça a la consciència de la ciutadania, de les organitzacions, dels partits, dels parlaments i dels governs… perquè cadascú, des de les seves possibilitats i responsabilitats, explique, “contribueixi a aturar les guerres, les morts i la destrucció; a aturar l’espiral de por, dolor, trauma, ràbia i violència; a crear les condicions per una vida digna, amb seguretat, respecte i reconeixement de les necessitats de pertinença de les diferents comunitats humanes“.

“Entenem que el nostre és un petit gest. S’adreça a la consciència de la ciutadania, organitzacions, partits, parlaments i governs… perquè cadascú, des de les seves possibilitats i responsabilitats contribueixi a aturar les guerres”. Manifest #FamdePau

 

La vaga de fam ha començat a les 11 hores amb un ritual d’inici i un acte solidari al Migra Studium (carrer Palau, 3, Barcelona), on podreu trobar a les vaguistes cada dia, de 10 a 21 hores. La Comunitat Palestina a Catalunya, La Fede i l’Associació Catalana de Jueus i Palestins han donat el seu suport a les tres veteranes activistes per la pau, que han volgut compartir les seves motivacions per iniciar aquesta acció de reivindicació pacífica:

 

“Cansades de tantes dècades de colonització, d’ocupació, d’apartheid, d’assassinats i bombardejos asimètrics de l’Estat d’Israel contra la població palestina, tot saltant-se les resolucions de Nacions Unides i els acords d’Oslo dels dos estats.

Desesperades per tanta infàmia, tanta mentida, tanta doble mesura, tant silenci que ens fa còmplices dels crims contra la humanitat que, en nom de la legítima defensa i de la seguretat nacional, s’estan cometent a Israel/Palestina.

Iniciem una vaga de fam (només aigua) per contribuir a un immediat posicionament del Govern Espanyol que, com a mínim:

  1. Posi fi al comerç d’armes amb Israel. L’embargament a la compra i venda d’armes és una obligació moral, però també legal: el marc jurídic espanyol prohibeix la venda d’armes a països en conflicte o que vulneren greument els Drets Humans
  2. Doni suport a la denúncia de Sud-àfrica contra Israel per genocidi a Gaza davant la Cort Internacional de Justícia de l’ONU: ara encara més, quan la Cort considera plausible aquest crim.

Amb aquestes mesures, el Govern Espanyol podrà exercir més pressió per aconseguir un alto el foc permanent i la llibertat de totes les persones preses o captives, com a base per una sortida justa i negociada del conflicte”.

Força companyes, estem al vostre costat!

Podeu seguir totes les novetats al web vagadefamperpalestina.cat 

*Imatge principal: d’esquerra a dreta, Àlex Guillamón, representant d’Entrepobles i copresident de La Fede; Gabriela Serra, Martí Olivella i Llum Mascaray; els presidents de la Comunitat Palestina a Catalunya i l’Associació Catalana de Jueus i Palestins-JUNTS