Defensa del territori
Ecologisme social
Feminismes
Protecció a defensores DD.HH.
Guies didàctiques

Activistes per la vida: Unitat didàctica i espai interactiu

ACTIVISTES PER LA VIDA: ENTREPOBLES PRESENTA LA UNITAT DIDÀCTICA I L’ESPAI INTERACTIU D’ACTIVISTES PER LA VIDA

ENTRA A L’ESPAI INTERACTIU A TRAVÉS D’AQUEST ENLLAÇ

DESCARREGA LA UNITAT DIDÀCTICA A TRAVÉS D’AQUEST ENLLAÇ

Elaborada conjuntament amb La Periférica y Gustavo Castro, defensor mexicà y pedagog.

Presentem la nova unitat didàctica: Activistes per la vida, on acostarem la realitat dels Drets Humans a Guatemala i Hondures a les aules de secundària. Es tracta d’un projecte interdisciplinari sobre la criminalització de les defensores i defensors a Centreamèrica, especialment en contextos marcats per tota mena de violències impunes: des de l’extractivisme, dut a terme per grans empreses europees, fins a la violència patriarcal.

El principal objectiu d’aquesta proposta didàctica és ajudar a integrar en els currículums de secundària l’estudi de la vulneració de drets humans, tant al Nord Global com al Sud Global, posant l’èmfasi en les veus i experiències de les defensores i defensors amb l’objectiu de contribuir en la protecció i l’enfortiment de les seves estructures comunitàries.

El més important és que l’alumnat comprengui la importància dels drets humans i el seu defensa, tant al Nord Global com el Sud Global.

La unitat didàctica està enfocada a l’alumnat de primer, segon i tercer cicle d’ESO. La proposta proposa una seqüència d’11 tasques i activitats que es concreten en l’elaboració d’un vídeo col·laboratiu que expliqui el mapa de vulneracions de drets humans en el seu entorn pròxim
El contingut de cada activitat està relacionat a conèixer determinades qüestions vinculades als drets humans i les situacions de vulnerabilitat que sofreixen els defensors i defensores a Hondures i Guatemala.

Les tasques se centren en que l’alumnat analitzi, aprofundeixi i reflexioni sobre els drets humans a Centreamèrica i desenvolupin actituds de defensa i promoció dels drets en els diferents contextos, globals i locals, i àmbits de la seva vida quotidiana.

L’espai interactiu acompanya a la unitat didàctica amb l’objectiu d’adaptar-nos a les noves realitats pandèmiques i les seves virtualitats.A través d’aquest enllaç trobaràs l’espai interactiu de la unitat didàctica.

Consulta la nova Unitat Didàctica Activistes per la vida a través d’aquest enllaç.

La unitat didàctica està a la disposició de professionals, docents, centres educatius, centres de formació, col·lectius, etc.

Escriu-nos a educacio@entrepobles per més informació.