Economia social y solidària
Educació emancipatòria
Feminismes
Blogs
Documentals
Llibres

Ciutats Vivibles des de la diversitat que l’habita

Ciutats Vivibles des de la diversitat que l’habita” neix del viatge engegat per Entrepobles l’any 2012 per explorar el camí que en els feminismes resumim com a “posar la vida en el centre” o ”el bon viure”. D’aquí van sorgir les jornades d’economia i cures “Per una vida vivible en un món limitat” (juntament amb una xarxa d’entitats socials, ecologistes, de cooperació internacional i del moviment feminista); “Els nostres cossos, les nostres vides. Aportacions feministes a la salut“ (2015)  (amb CAPS i la Xarxa de Dones per la Salut); o el treball entorn la sobirania alimentària en el qual, entre d’altres coses, s’ha promogut la publicació de l’Informe pel Dret a l’Alimentació o d’ Arran de terra, indicadors participatius de Sobirania Alimentària a Catalunya.

El procés de Ciutats Vivibles va comptar inicialment amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, l’AMB, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Vilafranca així com amb  la col·laboració de diferents organitzacions (vegeu els enllaços d’interès en aquest bloc). Progressivament però les persones i col·lectius involucrats han anat augmentant, i Ciutats Vivibles continua recorrent camí més enllà del projecte inicial.

Amb Ciutats Vivibles es planteja una intervenció glocal al territori-ciutat i el que suposa sentir-lo, pensar-lo, viure’l i transformar-lo des del sosteniment de la vida. Comencem treballant entorn dos eixos: el context i la ciutat relacional. I els ampliem amb la ciutat diversa, saludable, i genealògica. Al documental i el llibre els trobareu desenvolupats. De fet, tot el que ha sorgit (i sorgirà) entorn Ciutats Vivibles és una construcció col·lectivael llibre, el documental, les jornades, els acompanyaments, tallers i actes. 

Podeu descarregar la versió en pdf de la publicació (amb articles en català i en castellà)➡ aquí

Hem volgut desenvolupar un treball que ens ajudés a empoderar-nos individualment i col·lectiva; fomentar xarxes i transferència d’experiències i coneixements entre moviment feminista i entitats d’àmbit veïnal; difondre la perspectiva feminista; i contribuir a aflorar la diversitat de formes de viure, moure’s i sentir la ciutat. Tot això, posant en relació Barcelona, d’altres ciutats de Catalunya i del continent Americà. I aconseguir, així, donar llums, més que no pas ser exhaustives, sobre els aspectes escollits per al nostre treball, a partir de les diferències que creuen les nostres vides.

Si us interessa, trobareu els materials en aquest bloc. I si voleu programar un docu-fòrum, presentar el llibre, fer un seminari, un taller o simplement posar-vos en contacte amb nosaltres, escriviu a: ciutatsvivibles@entrepobles.org