Feminismes
Altres

Jornades lliures de violències masclistes: veus des de Catalunya, Estat Espanyol i Amèrica Llatina

I si t’ho vas perdre pots entrar en aquest enllaç i veure les jornades en vídeo

Els dies 14, 15 i 16 d’octubre de 2021 es van celebrar les Trobades Internacionals Feministes “Construïm territoris lliures de violències masclistes! Veus feministes des de Catalunya, l’estat espanyol i Amèrica Llatina” a la ciutat de Barcelona. Entrepueblos en coordinació amb Cúrcuma ens vam proposar generar un espai de diàlegs entre feministes per a identificar els principals debats i reptes locals/globals dels feminismes entorn de les violències masclistes.

En concret, vam decidir aprofundir sobre dos grans temes -les violències sexuals en joves i adolescents, i les maternitats qüestionades i retirades de custòdies als quals vam dedicar una taula oberta amb la participació de diverses ponents les tardes del 14 i 15 d’octubre (es poden veure totes dues taules en aquesta pàgina), i també un espai de debat intern (el divendres 15 al matí) on vam comptar amb la participació de col·lectius de mares afectades, organitzacions i entitats feministes, i representants d’administracions públiques.

Tanquem les trobades el dissabte 16 al matí amb una taula per a recollir múltiples reflexions entorn de les violències masclistes a través de veus de feministes catalanes, espanyoles i llatinoamericanes (que també pot veure’s aquí).

Durant les Trobades vam poder comptar amb les propostes artivistas tant de les Amigas de Yoli, a l’inici de les jornades, com de les companyes del Colectivo de Mujeres de Matagalpa que amb les seves “Aperturas” van facilitar un espai de tancament per a recollir els diàlegs feministes generats durant els tres dies.

I si t’ho vas perdre pots entrar en aquest enllaç i veure les jornades en vídeo