Educació emancipatòria
Sobirania alimentària
Blogs

Menjadors escolars ecològics

Espai web de recursos didàctics en relació als menjadors escolars ecològics. Les Activitats van des d’educació infantil fins al cicle superior de primària, i estan organitzades en quatre àrees. A Altres estris hi trobarem recursos didàctics, vídeos, llibres, webs i campanyes per aprofundir en el tema.

Autor: Taula de Treball d’Alimentació Escolar Ecològica, de la que forma part Entrepueblos/Entrepobles/Entrepobos/Herriarte

Diferents escoles de Catalunya estan oferint menjadors ecològics. Per complementar i aprofundir en l’experiència -a demanda dels centres educatius i de la Taula de Treball d’Alimentació Escolar Ecològica- s’ha realitzat aquest material didàctic. Vol oferir a mestres i educadors/es de menjador activitats per realitzar a l’aula i a l’espai de menjadors, i promoure la coimplicació i la realització d’iniciatives comunitàries que fomentin el menjar ecològic i socialment just, i la sostenibilitat.

Les Activitats van des d’educació infantil fins al cicle superior de primària, i estan organitzades en quatre àrees. Hi podem accedir en funció de tres criteris:

Per nivells
acadèmics
Una mestra busca activitats per a 3r i 4t de primària.
Per espais
(aula o menjador)
Una educadora de menjador vol saber quines activitats pot fer després de dinar amb el més petits.
Per temes Un mestre vol fomentar el consum de productes locals i de temporada a 6è.

La Informació –organitzada en les quatre àrees– confronta la proposta ecològica amb l’agroindustrial majoritària. Ens pot ser útil tant als professionals de l’escola (mestres, ed. de menjador i personal de cuina), com a les mares i als pares.

Els Trànsits són proposta pedagògiques comunitàries, en les que hi participen l’escola, les famílies i les entitats del poble o la ciutat.

A Altres estris hi trobarem recursos didàctics, vídeos, llibres, webs i campanyes per aprofundir en el tema.

A la pàgina Avaluació podreu omplir un qüestionari per conèixer la vostra opinió del material -de cara a millorar-lo-i compartir experiències de la vostra escola.

Podreu trobar els materials en aquest espai: http://ecomenjadors.org/