Memòria històrica
Guies didàctiques
Llibres

Segrestats per la guerra

El present llibre, coordinat per Jon de Cortina, recull en primera persona el testimoni vital de Lucio, Andrea, Armando, Mauricio i Amílcar, els primers joves que van retrobar les seves famílies gràcies a Pro-Búsqueda, una associació que promou i porta a terme la recerca d\’infants desapareguts durant el conflicte armat del Salvador.

Més enllà d’un reflex de dolor, la soledat, la angoixa i la por provocades per la guerra, les narracions contingudes en aquest llibre són un exemple de la valentia d\’aquests infants, avui ja adults, per encarar-se amb la veritat i apostar decididament per la vida.

El seu esforç ens aboca necessàriament a la reflexió sobre la necessitat dels pobles de recuperar la memòria històrica per conèixer el seu passat. Com afirma Jon de Cortina, director de l’associació Pro-Búsqueda, “cal deixar enrere la impunitat i intentar construir una convivència pacífica, fonamentada en la justícia i la veritat”.

La primera edició de la versió original d’aquesta obra es va publicar l’any 2002 amb el títol “Historias para tener presente”. L’edició catalana, publicada per Viena Edicions ha comptat amb el suport d’Entrepobles. Els drets d’autor generats per la venda d’aquest llibre aniran destinats íntegrament a l’associació Pro-Búsqueda de Niñas y Niños Desaparecidos en El Salvador.

S’ha elaborat, en format CD, una guia per al professorat de secundària, amb activitats per a l’alumnat i diverses informacions complementàries, per tal d’acompanyar la lectura del llibre en els centres educatius.

Disponibilidad: Venda: 17,5 euros (el 40% és per Pro-Búsqueda)
Más información: info@entrepueblos.org
Año: 2004
Idioma: Catalán