Carregant Esdeveniments

« Tots els esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Presentació de la Guia Didàctica “Activistes per la vida” a Alacant

22 setembre, 2023 @ 19:00 - 20:30

PRESENTACIÓ DE LA GUIA DIDÀCTICA ACTIVISTES PER LA VIDA

Divendres 22 de setembre de 2023, 19 hores

Sede Universitaria Ciudad de Alicante

Avda. Ramón y Cajal, 4.

Intervé:
Alex Egea Andrés. Autor Guia. La Perifèrica, Solucions socials i educatives. Professor de la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona i pedagog. Col·labora amb centres educatius, entitats i administracions públiques en el disseny, implementació i avaluació de projectes de millora i canvi educatiu.
Presenta: Entrepobles Alacant

El projecte “Activistas por la Vida”, centrat en l’exposició fotogràfica realitzada pel fotoperiodista Gervasio Sánchez, és una eina més dins del treball que Entrepobles porta anys realitzant en suport a les organitzacions defensores de Drets Humans, ambientals, feministes, indígenes a Amèrica Llatina. L’Exposició Activistes per la Vida va ser a la ciutat d’Alacant del 10 de febrer al 5 de març de 2023, i aquesta presentació es presenta com a activitat de continuïtat.

Esta guia didàctica és un projecte interdisciplinari sobre la criminalització de les defensores i defensors a Centreamèrica, especialment en contextos marcats per tota mena de violències impunes: des de l’extractivisme, dut a terme per grans empreses europees, fins a la violència patriarcal. Té com a objectiu ajudar a integrar en els currículums de secundària l’estudi de la vulneració de DH, tant al Nord Global com al Sud Global, posant l’èmfasi en les veus i experiències de les defensores i defensors amb l’objectiu de contribuir en la protecció i l’enfortiment de les seves estructures comunitàries.

A més, s’ha realitzat l‘adaptació d’aquesta guia didàctica a l’àmbit de l’educació no formal, que també es presentarà en aquest espai.

Vine a conèixer tots els materials educatius que des de Entrepobles posem a la teva disposició!

Mostra els detalls

Data:
22 setembre, 2023
Hora:
19:00 - 20:30

Mostra els detalls

Data:
22 setembre, 2023
Hora:
19:00 - 20:30