Carregant Esdeveniments

« Tots els esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Presentació de la Guia Didàctica “Activistes por la vida” a València

21 setembre, 2023 @ 12:00 - 13:30

PRESENTACIÓ DE LA GUIA DIDÀCTICA

ACTIVISTES POR LA VIDA

Dijous 21 de setembre de 2023, 12 h

Centro de jóvenes Taleia

Avda. de la Plata, 28.

Intervé:

Alex Egea Andrés. Autor Guia. La Perifèrica, Solucions socials i educatives. Pedagog.

Presenta: Entrepobles València

El projecte “Activistes per la vida” està centrat en l’exposició fotogràfica realitzada pel fotoperiodista Gervasio Sánchez, és una eina més dins del treball que Entrepobles porta anys realitzant en suport a les organitzacions defensores de Drets Humans, ambientals, feministes, indígenes a Amèrica Llatina. L’Exposició Activistes per la Vida va ser a la ciutat d’Alacant del 10 de febrer al 5 de març de 2023, i aquesta presentació es presenta com a activitat de continuïtat.

Esta guia didàctica és un projecte interdisciplinari sobre la criminalització de les defensores i defensors a Centreamèrica, especialment en contextos marcats per tota mena de violències impunes: des de l’extractivisme, dut a terme per grans empreses europees, fins a la violència patriarcal. Té com a objectiu ajudar a integrar en els currículums de secundària l’estudi de la vulneració de DH, tant al Nord Global com al Sud Global, posant l’èmfasi en les veus i experiències de les defensores i defensors amb l’objectiu de contribuir en la protecció i l’enfortiment de les seves estructures comunitàries.

A més, s’ha realitzat l’adaptació d’aquesta guia didàctica a l’àmbit de l’educació no formal, que també es presentarà en aquest espai, i donarem a conèixer tot el catàleg de materials educatius del qual disposem com Entrepobles, amb eines molt útils per a la teva labor docent

Vine a conèixer tots els materials educatius que des de Entrepobles posem a la teva disposició!

 

Sobre Entrepobles:

Entrepobles és una associació de solidaritat internacional independent, feminista, amb base social activista, constituïda en 1988 pels Comitès de Solidaritat amb Amèrica Llatina.

A través de la cooperació solidària, l’educació emancipatòria i la incidència política, promovem la transformació social al costat d’organitzacions i moviments alternatius de tot el món.

Organiztem activitats educatives i campanyes sobre feminismes, sobiranies, migracions, justícia ecosocial i defensa del territori per a connectar els problemes Nord/Sud, des dels ensenyaments del Sud Global, i contribuir a transformar la realitat.

Acompanyem a defensores i defensors dels drets humans i ambientals a Llatinoamèrica, enfortint la seva lluita.

Donem suport a les accions socials, legals i de denúncia que les comunitats emprenen per a defensar el seu territori i les seves formes de vida.

Denunciem les pràctiques abusives de les empreses i fons d’inversió que recorren a l’assetjament, la repressió, la violència, la coacció i l’assassinat contra activistes.

 

Mostra els detalls

Data:
21 setembre, 2023
Hora:
12:00 - 13:30

Mostra els detalls

Data:
21 setembre, 2023
Hora:
12:00 - 13:30