Per un avortament segur, gratuït i accessible a Europa. Signa!

Més de 20 milions de dones a la Unió Europea (UE) no tenen accés a un avortament segur i gratuït. Això no sols posa en risc la integritat física de les dones, sinó que també implica un estrès econòmic i mental afegit i injust per a les dones i famílies que menys s’ho poden permetre.

Per això, des d’avui i fins al pròxim 5 de juny, necessitem que un milió de ciutadanes i ciutadans de tota la UE donin el seu suport a aquesta campanya per a garantir el dret a un avortament segur, gratuït i accessible per a totes, més enllà de la situació al seu país de residència.

“La meva veu, la meva decisió” és una Iniciativa Ciutadana Europea (ICE) a la qual ens hem sumat des d’Entrepobles i que ha estat recolzada per organitzacions i ciutadania de vuit països (Polònia, França, Àustria, Eslovènia, Croàcia, Irlanda i Finlàndia, a més d’Espanya).

SIGNATURA EN AQUEST ENLLAÇ: https://eci.ec.europa.eu/044/public/#/screen/home

Presentada davant la Comissió Europea, la nostra demanda és que els estats membres ofereixen suport financer perquè qualsevol dona a Europa que encara no tingui accés a un avortament segur i legal pugui accedir a ell.

Necessitem tot el teu suport per a fer arribar aquesta campanya al nombre més gran possible de persones. A més de signar, és important moure la informació difonent aquesta publicació a les xarxes socials.

Algunes dades d’interès

 

  • En Polònia i Malta, l’avortament està prohibit o gairebé totalment prohibit.
  • A Àustria i Alemanya, l’avortament és legal però no gratuït.
  • L’avortament és legal però difícilment accessible a Croàcia i Itàlia.
  • L’avortament no és segur ni està garantit per a dones en situació de vulnerabilitat o sense accés a assegurances sanitàries en tots els Estats membres de la UE.

TOTES JUNTES BLINDAREM EL DRET A L’AVORTAMENT A LA UE!!

 

SIGNATURA EN AQUEST ENLLAÇ: https://eci.ec.europa.eu/044/public/#/screen/home