Josep Seguí Mercadal, la solidaritat activa amb els col·lectius desposseïts del món

El passat dissabte 7 d’agost ens va deixar als 95 anys en Josep Seguí Mercadal, soci i col·laborador d’Entrepobles, mentre la salut li ho va permetre.

En Josep seguí va ser des dels anys 60 membre del grup impulsor de Cristians pel Socialisme, va ser un referent a les Illes de la lluita anti-franquista i de la conjunció entre cristianisme i compromís social i polític. Un dels seus companys de Cristians pel Socialisme, Jaume Botey, va escriure en 2011 un petit assaig de la seva vida i compromís: “Josep Seguí Mercadal, un capellà compromès amb el món”.

La biblioteca Josep Seguí, de l’IES Pasqual Calbó i Caldés de Maó, funciona des de 1988 amb una extensa donació de libres que en Josep en va fer mentre era professor d’aquest Institut. El mateix 1988 el Ple de l’Ajuntament de Maó, per unanimitat, li va concedir la Medalla d’Or de la Ciutat “com públic reconeixement a la seva persona i la seva obra de compromís amb el món durant més de cinquanta anys”.

Josep Seguí va practicar la solidaritat activa amb els col·lectius desposseïts, tant del nostre país, com dels països empobrits del món. Per això va col·laborar amb diferents iniciatives solidàries i amb vàries organitzacions, i en els anys 90 va ser clau per la presència d’Entrepobles a Ses Illes i particularment a Menorca.

En aquests temps que vivim de profunda crisi social, ecològica i de valors, cal rescatar la memòria i l’exemple vital de persones com Josep Seguí. A això ens comprometem junt a altres col·lectius de Menorca.