La Xarxa de la Vida: Històries de resistència en defensa dels nostres cossos i territoris

“Ser defensores del territori cos-terra ens va comportar a una altra dimensió que canviaria les nostres vides de manera permanent”. Lorena Kab´nal

 

 

FITXA TÈCNICA:

ο DURADA: 68 minuts

ο PAÍS DE PRODUCCIÓ: Espanya, Perú, Guatemala

ο CATEGORIA: Documental

ο DATA DE PRODUCCIÓ: 2019-2020

Un documental de:

ο la Cosecha i

ο Entrepobles Entrepueblos Entrepobos Herriarte


Antònia, Lolita, Maria, Vivian, Paula, Delia, són els noms d’algunes de les dones que des de Perú, Guatemala i l’estat espanyol, protagonitzen experiències de lluita en defensa de la vida.

La Xarxa de la Vida és un documental que teixeix les seves històries i els seus testimonis. Dones que en diferents territoris del món, posen el seu cos en defensa de el dret a un habitatge digne, a l’aigua i als béns comuns, a la mobilitat humana, a la llibertat d’expressió.

Davant la despulla i la privatització dels béns comuns, l’extractivisme, la gentrificació i el patriarcat, que violenten les seves vides, els seus cossos i el seu entorn, les diferents experiències de resistència dialoguen entre si, construint un fil comú d’esperança. Al seu torn, ens deixen un potent missatge: hem de cuidar-nos i sanar-nos individual i col·lectivament, perquè “quan sanes tu, sano jo, quan sano jo, sanes tu”.

També ens fan una crida a abraçar totes les lluites de les dones en la seva diversitat. Reconeixent-nos diverses, si, però sabent que tenim agendes comunes que ens conformen, que donen sentit a les nostres vides. La Xarxa de la Vida ens interpel·la perquè estiguem alertes i en defensa dels nostres drets, articulades en les nostres diversitats i en les nostres diferències, però en un sol front, perquè aquests fonamentalismes religiosos, econòmics, aquest sistema colonial no segueixi sotmetent els nostres cossos, no segueixi controlant territoris. I per a això hem d’estar organitzades, unides, i amb ganes de defensar els nostres cossos i territoris amb afecte, amb alegria i amb esperança.

En un context en què la crisi sistèmica ens travessa, posant en evidència el que realment és essencial per a la vida, el paper de les dones en la història i les seves propostes de transformació, constitueixen una aportació imprescindible per construir alternatives que posin els drets i les necessitats de les persones com a objectiu central per aconseguir una vida digna de ser viscuda pels que habitem aquest planeta.


https://www.entrepobles.org/publicaciones/la-red-de-la-vida/