Marxa a Brussel·les: Drets! No morts!

Més de vint-i-vuit mil persones han mort des de 2014, intentant arribar a Europa o a les seves fronteres internes, quaranta-nou mil des de 1993. Venen des d’Àfrica, Àsia i Orient Mitjà i moren especialment al Mediterrani i a l’Atlàntic; i també als Balcans, als Alps, al Canal de la Mànega, en el riu Bidasoa al peu dels Pirineus i en altres espais fronterers.

Amb aquest context, des d’Entrepobles ens sumem a la campanya “Rights. No deaths” (Drets. No més morts per migrar), una iniciativa de diferents col·lectius i organitzacions d’Europa per a denunciar la responsabilitat dels governs europeus en les morts i desaparicions de les persones que decideixen emigrar.

Volem alternatives i despertar la consciència europea, per això marxarem els pròxims dies 30 de setembre i 1 d’octubre 2022 a Brussel·les. Amb el lema Rights. No deaths (Drets. No més morts per migrar) i el dia 1 d’octubre diferents organitzacions, col·lectius i persones han convocat una concentració que tindrà lloc enfront del Parlament Europeu per a demandar el compliment del dret internacional dels drets humans a les fronteres i la regularització administrativa de les persones que viuen i treballen a Europa.

Descarrega el dossier de premsa a través d’aquest enllaç

A més, participarem en la “Cumbre de los pueblos sobre migración” (en articulació de la Marxa a Brussel·les) un espai d’intercanvis estratègics entre diversos moviments i organitzacions compromesos amb els drets dels exiliats a nivell local i internacional, amb la finalitat d’enfortir o construir col·lectivament propostes concretes d’incidència i mobilitzacions a nivell transnacional.

Inscripcions a través d’aquest enllaç

Descarrega el programa aquí