Terminado
Protecció a defensores DD.HH.

Defensar als qui defensen els Drets Humans

Donar a conèixer el paper protagonista de les dones en la defensa dels Drets de la Natura i els Drets humans, especialment a l’alimentació ia la sobirania alimentària. Contribuir a despertar la solidaritat amb les dones camperoles i indígenes d’Amèrica llatina, amb els seus processos d’apoderament i la reivindicació dels seus drets i les seves lluites.

Volem donar a conèixer a l’alumnat de l’ESO, Batxillerat i universitari (especialment dels graus d’Educació Social i Tecnologia dels aliments), així com a persones i col·lectius interessats, el paper protagonista de les dones en la defensa dels Drets de la Natura i els Drets humans, especialment a l’alimentació ia la sobirania alimentària. Contribuir a despertar la solidaritat amb les dones camperoles i indígenes d’Amèrica llatina, amb els seus processos d’apoderament i la reivindicació dels seus drets en la lluita per un món rural viu sostenible i per la sobirania alimentària. Sensibilitzar sobre les dificultats específiques que han d’afrontar les dones defensores, que a més de realitzar una doble jornades pateixen de vegades assetjament i violència de gènere, quan es converteixen en activistes. Impulsar la participació efectiva de joves voluntaris / es d’aquí, des de la seva formació, en aquestes activitats de sensibilització i en altres similars organitzades des Entrepobles, la Coordinadora d’ONGD o altres xarxes.

“Defensar els que defensen” és un Projecte que tracta de conèixer en profunditat i difondre la persecució que estan patint les persones que lluiten pels Drets Humans, atenent especialment a Llatinoamèrica i als que defensen el seu territori ancestral i la Natura, davant de les empreses extractives , incidint especialment en la persecució de les dones defensores. Entrepobles té una dilatada experiència en el tema que ara proposem. Precisament és l’aspecte més destacat des de la seva fundació i encara abans, ja que el seu origen són els Comitès de Solidaritat amb Amèrica Llatina, nascuts en la dècada de 1970, la missió principal era acompanyar als activistes perseguits per les dictadures llavors vigents a Centreamèrica. La proposta que fem s’emmarca en la tasca comú que ens hem fixat per a tots els zones d’Espanya on Entrepobles té presència. Aquesta tasca consisteix a treballar al voltant de la visibilització i defensa dels / les defensors / es i de les seves legítimes reivindicacions i protestes, entenent-les com una tasca específica de cooperació.

Zona: Burgos

Període d’execució: 3 mesos. Data inici: 2017.10.01 Data finalització: 2017.10.12

Cofinançament obtingut: Ajuntament de Burgos. 1.205,28 € Total 1.987,50 €