Defensa del territori
Ecologisme social
Feminismes
Protecció a defensores DD.HH.
Documentals

Les llavors de Berta Càceres, germinen

Les llavors de Berta Càceres és un documental resultat de un projecte periodístic construït conjuntament amb el Colectivo de Periodistas CONTRAST.

Ja van set anys des que li van arrabassar la vida. De nit, des de la penombra. Com només un covard mercenari pot fer. Volien apagar la teva veu, però el que no sabien els qui van contractar aquest sicari és que allò només serviria d’amplificador. Berta Càceres (1971- 2016), ambientalista i defensora dels drets humans hondurenya, va ser assassinada en 2016.

Entorn de la seva mort s’evidencia una gran trama d’interessos del projecte empresarial i financer que participa en el projecte hidroelèctric de Aigua Zarca, des de grans bancs de desenvolupament llatinoamericans i europeus, fins a petites empreses catalanes, també, que han subministrat serveis. Però l’assassinat de Berta Càceres també ha generat una gran xarxa de complicitats entre moviments socials centreamericans i europeus, per a exigir justícia. I sobretot això, vers a aquest documental, t’animes?

 

Si vols realitzar un cinefòrum  en el teu col·legi, institut, universitat, centre de treball, associació, al teu poble o ciutat…

Escriu-nos e educacio@entrepobles.org