Recuperem el futur: Teixim alternatives

Recuperem el futur | 2, 3 i 4 de juliol a Barcelona

 

La Xarxa per la Justícia Climàtica i entitats amigues convoquen la trobada “Recuperem el futur: teixim alternatives” per al proper mes de juliol. Es tracta d’una trobada oberta i àmplia de moviments per la justícia social, climàtica i feminista. Reserva’t la data!

L’arribada de la pandèmia ha accelerat una crisi que mai havia desaparegut. Vivim un moment d’intersecció d’emergències que no s’aturen –sanitària, econòmica, política, ecològica, de cures, humanitària…– i que han anat de la mà de restriccions i controls de mobilitat, alimentant els discursos d’odi, la criminalització i els tancaments de fronteres. Hem vist com s’han accentuat problemes en l’àmbit laboral amb ERTOS que s’han convertit en EROS, tancaments, reestructuracions i acomiadaments, en un context protagonitzat per una ofensiva contra drets tan bàsics, com el de l’habitatge, amb desnonaments continuats, normalització de la pobresa i un consecuent creixement de l’exclusió social. I en tot aquest temps, aquelles en primera línia, les que sostenen totes les esferes de la vida i que han estat imprescindibles per la supervivència, segueixen invisibles als ulls d’un sistema que mai les ha valorat.

Davant d’un escenari que ens omple de ràbia i d’impotència, ens neguem a resignar-nos. Volem recollir les lliçons de la crisi de 2008, els sabers i experiències de les mobilitzacions del cicle anterior i de l’impuls dels feminismes i moviments climàtics d’aquests darrers anys i, a través seu, construir col·lectivament l’horitzó cap a on volem transitar. Trobar-nos, apoderar-nos, organitzar-nos per avançar, reconeixe’ns entre nosaltres i posar les bases per una transformació col·lectiva

D’aquí neix la proposta de construir un espai obert, divers, interseccional i intergeneracional, que parli de vides dignes i utopies, que ens desbordi, obri i democratitzi debats estratègics de conjunt. Una trobada presencial, on combinar formació, estratègia, debat i cultura, amb la convicció que la transició ecosocial no és només cosa d’ecologistes i les lluites pel futur no només són de les joves. Necessitem de la força dels feminismes, sindicalismes combatius, antiracisme, moviments decolonials, ecologistes, de defensa del territori i de la solidaritat i tendresa internacional per avançar i no deixar a ningú enrere.

Per això, des de la Xarxa per la Justícia Climàtica i entitats amigues, fem una crida oberta a totes les que posen el cos per unes vides dignes, les que treballen per construir un futur que valgui l’alegria de ser viscut i les que saben de cor que una altra manera de viure és possible i desitjable. El 2, 3 i 4 de juliol de 2021 a Barcelona ens trobem per recuperar el futur i teixir aliances per seguir construint utopies!

Properament anunciarem el programa de la trobada. Estigueu atentes!