Terminado
Feminismes
Migracions i refugi

Les que ja són aquí: les refugiades invisibles

Aquest projecte, té com objectiu millorar capacitats i eines de la societat civil organitzada per incidir al context polític i legal vulnerador dels DD.HH. de les persones refugiades que ja es troben a casa nostra, especialment dels drets invisibilitzats de les dones, i donar a conèixer les causes estructurals dels desplaçaments forçosos.

Es tracta de sumar esforços coordinats, a la iniciativa de l’Ajuntament i als d’organitzacions, moviments socials i plataformes per fer de Barcelona una ciutat acollidora partint de la idea que la lluita per acollir milers de desplaçats i desplaçades forçoses comença per reforçar la incidència i la defensa dels drets de les que ja són aquí. I que ambdues perspectives es reforcin mútuament.

Per aconseguir-ho s’ha dissenyat una estratègia en agrupació entre Entrepobles, entitat experimentada en cooperació i educació emancipadora i SICOM en la comunicació solidària, per:

-Sensibilitzar a la ciutadania i mobilitzar, a partir de generar eines formatives i divulgatives.

-Participació i coordinació en xarxes de Barcelona que defensen els drets de les persones refugiades ,i col·laboració amb el moviment feminista entorn l’agenda dels drets específics de les dones.

-Incidir als mitjans de comunicació i promoure missatges basats en una visió feminista i integradora dels drets humans.

En el marc d’aquest projecte s’han elaborat diversos materials, entre el que hi destaquem la realització del documental La meva pell i l’exposició Llibertat significa moviment. Materials, entrevistes i programes de ràdio disponibles a: http://lamevapell.cat/

Zona: Barcelona.

Període d’execució: 17 mesos. Data inici: 15/12/2016 Data finalització: 14/05/2018

Cofinançament obtingut: Ajuntament de Barcelona, 42.995,00 €. Total: 56.400,00