Feminismes

Festival Internacional de Curtmetratges Feministes DONA’M CINE

Entrepobles presenta el Festival Internacional de Curtmetratges Feministes DONA’M CINE amb la força d’una trajectòria amb més de sis-cents curtmetratges inscrits al llarg dels seus catorze anys de vida, memòria i voluntat de contribuir a visibilitzar i facilitar la construcció de genealogies feministes des del cinema.

DONA’M CINE promou la presència de les dones en el món cinematogràfic i evidencia la contribució feminista en el desenvolupament de la creació audiovisual i d’una cultura feminista transformadora. Així mateix és una plataforma de creativitat i cultura online, de construccions col·lectives i de mirades feministes diverses que a través dels curts realitzats per dones conformen un espai on fer visibles produccions audiovisuals que no tenen lloc en els mitjans de comunicació convencionals.

En aquesta nova edició, i atenent l’actualitat que vivim arreu del món, desde DONA’M CINE a més d’abordar els feminismes a través de les transversalitats, interseccionalitats, sororitats, transformacions ecosocials, resistències creatives i crítiques al cisheteropatriarcat, desitgem posar el focus en perspectives feministes pacifistes i antimilitaristes. Promoure des dels llenguatges audiovisuals una visió més inclusiva i justa de la pau i la seguretat global contribuint a abordar de manera integral els conflictes armats, els seus impactes en les dones i en la societat i, reconeixent la interconnexió entre la violència de gènere, la militarització i els conflictes.

Entra en la página web: https://www.donamcine.org/