Defensa del territori
Economia social y solidària
Multinacionals i tractats
Protecció a defensores DD.HH.

Vides contra el capital

Vides contra el capital
Lluites i exilis dels pobles de Mesoamèrica

Aquest treball que presentem, Vides contra el capital. Lluites i exilis dels pobles de Mesoamèrica, pretén visibilitzar el nexe d’unió entre les causes de l’exili en els països on s’origina i les situacions a què les defensores i defensors de Mesomèrica exiliades s’enfronten al nostre país.

Darrere dels murs físics que aixequen les fronteres, continua un altre llarg seguit de murs legals, polítics, administratius i culturals que fan de la migració un viatge interminable. Considerem que no n’hi ha prou amb acollir aquestes persones, sinó que cal acollir també les seves històries i les causes que les han portat aquí. No es tracta només d’un acostament compassiu i humanitari, sinó del reconeixement d’un deute colonial –que arriba fins als nostres dies– amb les comunitats del Sud global.

En aquests temps en què al Nord global desperta la consciència sobre l’emergència climàtica i ecològica, hem de reconèixer en aquestes històries, que arriben de la primera línia de defensa de la vida, la necessitat de qüestionar el model de creixement il·limitat del lucre empresarial i del consum material com a base del benestar. El seu missatge ens adverteix que, esgotant els béns naturals i la biodiversitat d’aquests territoris, estem soscavant les mateixes bases de la nostra pròpia supervivència.

Un informe de Berta Camprubí i Marc Iglesias


Descarrega´l AQUÍ