25N “Dia Internacional Per l’Eliminació de les Violències cap a les Dones i les Nenes”

Rebel·lies feministes: Per una vida lliure de violències masclistes en qualsevol part del món. Construïm territoris lliures de violències masclistes!

Entrepueblos-Entrepobles-Entrepobos-Herriarte ens sumem aquest 25 de novembre, al crit feminista internacional que ens convoca a concentracions, accions, manifestacions… per una vida lliure de violències masclistes en qualsevol part del món.

Les rebel·lies feministes que s’expressaran als carrers seran una denúncia cap als governs i les seves polítiques públiques que no assumeixen les seves competències en l’àmbit de la prevenció, acompanyament, protecció i reparació. Però també serà una reivindicació i una alerta feminista per a un canvi social estructural que apel·la al compromís i a la corresponsabilitat de tota la societat per a erradicar les violències masclistes.

Denunciem  les violències masclistes que s’expressen de nombroses formes: els assassinats i violències a l’àmbit de la parella o ex-parella, la violència vicària, l’assetjament sexual o per raó de sexe a l’àmbit laboral, acadèmics i culturals i altres espais de relacions socials, la violència econòmica i institucional, les agressions sexuals, la violència digital, la violència obstètrica i un llarg etc.

Denunciem les violències masclistes de l’extractivisme, exercides en els conflictes ecoterritorials contra les defensores de drets humans als països Abya Yala i en la resta dels països.  Les dones defensores de drets humans són els qui activament s’enfronten a les empreses transnacionals que devasten els seus territoris amb megaprojectes, als governs que violenten els drets humans. La violència a la qual estan exposades les dones defensores de drets humans atenta en contra de la seva seguretat i de la seva vida i són una manera de condicionar la seva lluita. Amb les seves reivindicacions qüestionen els valors del capitalisme i del sistema patriarcal, racista, heteropatriarcal i colonial hegemònics, que també des del “Nord Global” hem de denunciar i combatre.

Denunciem les violències masclistes exercides contra organitzacions feministes que sofreixen persecució, fustigació i setge de governs autoritaris i fonamentalismes religiosos, que criminalitzen el seu treball de defensa dels drets de les dones i dissidències sexuals, així com la construcció de democràcies radicals des de baix i amb dones organitzades.

Ens solidaritzem i ens unim amb les companyes feministes en el continent americà, especialment a Centreamèrica.  Condemnem aquests intents de persecució que aboquen als moviments socials a la clandestinitat, sent aquesta una altra forma d’expressió del patriarcat violent, i fem un cridat a construir xarxes de solidaritat internacional feminista que permeti sostenir, visibilitzar i abraçar les lluites de les nostres companyes de l’Abya Yala.

Denunciem  les violències masclistes de la pobresa, l’exclusió social, la llei d’estrangeria, i la precarització del treball de les dones, especialment migrants, d’ajuda a domicili, i de les cures, que impedeix a milers de dones, portar una vida amb dignitat.

Denunciem les violències masclistes digitals i en línia.  L’auge de les noves tecnologies ha amplificat el camp d’on s’exerceixen les violències masclistes, més tòxiques, sent les TIC l’àmbit més utilitzat per la població jove. Aquesta violència té greus conseqüències per qui les sofreix: ansietat, depressió, por. Mal en la reputació, pèrdua de la feina i fins i tot abandó dels estudis.

Impulsem:  #DaleDLT  una campanya de sensibilització a joves d’entre 17 i 22 anys sobre les violències sexuals en l’àmbit digital. A partir dels aprenentatges de les organitzacions feministes i les organitzacions socials amb les quals hem impulsat aquest treball al Perú, que s’ha llançat en aquests dies.  Una campanya impulsada per Entrepueblos-Entrepobles-Entrepobos-Herriarte en coordinació amb AIETI, Enraiza Derechos, i a Perú coordinada amb Demus  i l’Asociación Kallpa .

Amb aquest campanya volem arribar a un públic jove per trencar amb els mandats de gènere. Obrir l’opció que existeix la possibilitat de posar límits i eliminar la violència masclista de les seves vides.

Donem suport: Al Perú la campanya  Vivir sin miedo”, impulsada per Demus i Asociación Kallpa, en l’àmbit de la Cooperació Internacional, dins del marc del Conveni “Pel dret de les dones, adolescents i nenes a una vida lliure de violències, a les regions de Cusco i Lima “per a sensibilitzar sobre la violència sexual en l’àmbit digital a dones i homes d’entre 17 i 22 anys.

A Vivir sin miedos’entrellaça el continu de violències, la transgeneracionalitat de les violències de gènere i la situació actual en els territoris on treballem; sumant a això els desafiaments i reptes des dels feminismes peruans per a l’educació i la prevenció de violència en la infantesa i adolescència.

Des de Entrepueblos-Entrepobles-Entrepobos-Herriarte seguirem treballant per:

  • Construir xarxes de solidaritat internacional feminista que permeti sostenir, visibilitzar i abraçar les lluites de les nostres companyes de l’Abya Yala.
  • Visibilitzar les violències sexuals que viuen joves i adolescents en diferents espais: Xarxes Socials, Universitats, espais d’oci, etc.
  • Denunciar les violències de l’extractivisme sobre les Defensores del territori.
  • Compartir els desafiaments i reptes des dels feminismes internacionalistes per a l’educació i la prevenció de violència en la infantesa i adolescència.
  • Aprendre de les experiències de les joves i adolescents davant les violències sexuals des de diferents geografies (territoris).
  • Compartir estratègies des de diferents àmbits i espais per a donar resposta a les violències sexuals en joves i adolescents, en el terreny de la denúncia, prevenció i sensibilització.
  • Derogar la Llei d’estrangeria, que exerceix una gran violència sobre les dones migrades, subordinant les seves vides al patriarcat, així com el tancament definitiu dels CIES.
  • Exigir que polítiques públiques posin la vida en el centre, contra la pobresa i l’exclusió social, amb una assignació pressupostària que garanteixi una vida digna per a les dones.
  • Exigir la regularització de les persones migrants.

#VivirSinMiedo      #DaleDLT       #ActivistasPorLaVida

¡Territoris i cossos lliures de violències!

¡Feminisme Internacionalista!

¡Dones migrants amb tots els drets!

¡La llei d’estrangeria és violència!

¡Les cures en el centre de la vida!

¡El capitalisme, el racisme i el colonialisme són violència!

¡Defensores no estan soles!