Feminismes
Migracions i refugi
Protecció a defensores DD.HH.
Blogs

Webdoc: Deshumanitzades, camins migratoris travessats per la burocràcia, el racisme i el patriarcat

A través d’aquest enllaç entra a la web!

Deshumanitzades, camins migratoris travessats per la burocràcia, el racisme i el patriarcat, és una investigació periodística i audiovisual coproduïda amb La Directa, PBI i Entrepobles, on aprofundim en la burocràcia racista i patriarcal de les institucions que travessen la migració i el refugi en l’estat espanyol, i ho fem des d’una mirada feminista i anticolonial.

A través d’aquest enllaç podràs entrar en el webdoc i passejar per tota la informació a través d’articles i vídeos. A més tens el Suplement on trobaràs tota la investigació escrita.

Aquest treball que presentem, continuïtat de l’estudi Vides contra el capital. Lluites i exilis dels pobles de Mesoamèrica, se centra en analitzar el camí migratori a l’Estat espanyol des d’una mirada feminista
i internacionalista. Aquestes persones migrades procedents de  l’Amèrica Llatina són majoritàriament dones, a causa de la creixent feminització de la pobresa, la violència patriarcal i la demanda de treballadores en el sector –cada vegada més precaritzat– de les cures de la llar.

Per això, a través de diferents veus de dones, les seves realitats i la seva fortalesa, mostrem els murs burocràtics i les violències que han resistit, i la importància de les xarxes, els col·lectius informals i la sororitat entre dones per fer front al difícil camí cap a la regularització. Les seves experiències mostren com les lleis d’estrangeria i de dret a l’asil, lluny de ser garantistes, comporten situacions de no drets i les exposen a diverses situacions de violències. Es requereixen  polítiques públiques que garanteixin els drets de les persones migrants, especialment de les dones, en tota la seva integritat, des d’una mirada feminista i amb un enfocament LGTBIQ+.

També et pots descarregar l’informe sobre la situació de les persones migrants de l’Amèrica Llatina a l’Estat espanyol des d’una perspectiva feminista: Laberints burocràtics gairebé impossibles per arribar a la regularització, racisme
institucional i vulneracions dels drets de les dones i les infants.